Archívum

Terápiás kutyát adományozott a Keszthelyi Alapítvány

A Keszthelyi Alapítvány a Mosolygó Gyermekekért több ízben segítette és a jövőben is segíti a nehéz sorsú és beteg gyermekeket. A gyógyíthatatlan genetikai betegségben szenvedő kislány gyógykezelését az Alapítvány 2017 februárjától kezdve anyagilag támogatja, most pedig a kiskutya ajándékozásával ezúton is szeretne hozzájárulni a gyermek mielőbbi gyógyulásához. A terápiás célokra is alkalmas kutya számos pozitív változást hozhat a gyermekek életében; a személyiségfejlesztéstől kezdve a mozgásfejlesztésen át a kognitív funkciók fejlődéséig. A kiskutyát az Alapítvány munkatársai; Müller László és Honvéd Barbara személyesen adták át Viviennek és családjának, akik örömmel fogadták az új jövevényt.

 „Alapítványunkkal folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel támogatni tudjuk a rászoruló gyermekeket. Reméljük, hogy a műtétek előtt álló kislány nem csak egy életre szóló barátságot köt a kutyussal, Leával, hanem a kiváló pedigrével rendelkező, terápiás kennelből származó kiskutya gyógyító erejének segítségével érezhető életminőség-javulást tapasztal majd” – mondta el Keszthelyi Erik, a Keszthelyi Holding Zrt. elnök-tulajdonosa, a Keszthelyi Alapítvány a Mosolygó Gyermekekért életre hívója.

 

Az Alapítvány a gyermekek gyógykezelésének folyamatos finanszírozása mellett eseti jelleggel is segíti a nehéz helyzetben lévőket; júliusban 1500 csokoládé különlegességet ajándékozott a Zánkai Erzsébet-táborban vakációzó gyermekeknek.

 

Az alapító hozzátette, hogy kötelességének és felelősségének érzi a beteg és a segítségre szoruló gyermekek támogatását és bízik benne, hogy sokan követik majd példáját.

Kalács és édesség is kerül az ünnepi asztalra

500 élelmiszercsomagot készítettek össze a Keszthelyi Alapítvány munkatársai csütörtökön reggel a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A csomagokba húsvéti kalács, konzerv és édesség került. Müller László, az Alapítvány kurátora lapunknak elmondta, nagyon jó kapcsolatot ápolnak a Józsefvárosi Önkormányzattal, a kerületben pedig sok hátrányos helyzetű lakos él, ezért ez a csomagosztás is azt a cél szolgálja, hogy szociálisan rászoruló családokat, gyermekeket segítsék. Hozzátette: a tavalyi év végén is volt egy hasonló akciójuk, amikor csaknem 11 tonna tartós élelmiszert jutattak a józsefvárosiaknak.

„Nagyon örülök, hogy a Keszthelyi Alapítvánnyal tradicionálisan jó kapcsolatunk alakult ki, karácsony előtt ezer józsefvárosi családon segítettek élelmiszercsomaggal. Az alapítvány megkereste az önkormányzatot, hogy húsvét előtt is szívesen támogatnák a rászorulókat, hogy legyen kalács és édesség az asztalukon. Köszönjük a józsefvárosi lakosok nevében ezt a nagylelkű felajánlást” – fejezte ki köszönetét az alapítvány munkatársainak Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere. 

Forrás: http://jozsefvaros.hu

Több száz családon segít karácsony előtt a Keszthelyi Alapítvány

Legalább 1200 nehéz sorsú család támogatásában vesz részt a Keszthelyi Alapítvány a Mosolygó Gyermekekért a VIII. kerületi önkormányzattal és más vidéki önkormányzattal szoros együttműködésben. A közel 11 ezer kiló tartós élelmiszert, az egyenként 9 kilogrammos, többek között lisztet, cukrot, rizst, tésztát, instant kakaót, konzerveket, gyümölcsleveket, édességet és a gyermekek egészségmegőrzésének érdekében multivitamint is rejtő csomagokat az önkormányzat által kiválasztott rászorulókhoz juttatják el. Az alapítványt tulajdonló Keszthelyi Holding Zrt. elnöke, Keszthelyi Erik és a VIII. kerületi önkormányzat alpolgármester asszonya, Sántha Péterné mellett a cégcsoport munkatársai önkéntes alapon vesznek részt az élelmiszercsomagok kiosztásában, amelyre még karácsony előtt kerül sor.

„A cégcsoport minden munkatársa egyaránt különösen fontosnak tartja, és nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra. A mostani adományozás mellett az alapítvány kiemelt támogatója az eltűnt gyerekek minél hatékonyabb felkutatása érdekében létrehozott Ezer Lámpás Éjszakája kezdeményezésnek és jövőbeni célja, hogy minél több társadalmi célú kampányt indítson és támogasson” – mondta el Keszthelyi Erik, a Keszthelyi Holding Zrt. elnöke és tulajdonosa.